marți, 21 iunie 2011

Lucrarea saptamanii 01



Dupa cum am mentionat in textul ce descie blogul, intentionam sa va prezentam in fiecare saptamana o lucrare a unui artist roman, realizata din argila polimerica, ce ne-a atras atentia in mod deosebit. De aceasta data, lucrarea prezentata face parte din colectia zodiac - realizata de Ruxandra Molin, sau Andra Bijoux ( asa cum probabil deja o cunoasteti voi). Aceasta lucrare ne-a impresionat prin rafinament si acuratetea executiei. Cromatica este foarte bine aleasa, iar tehnica folosita - Millefiori - straturi si desene suprapuse- a fost executata fara cusur, formand o suprafata frumos finisata. In plus, tema lucrarii corespunde, din punct de vederea astrologic, cu perioada de "iesire in lume" a blogului Polymer Clay Romania.
"Dintotdeauna, pentru mine, astrologia a avut mare importanta, insa nu m-am gandit niciodata pana acum ca as putea sa realizez o mini-colectie. In sfarsit, minicolectia se lasa asteptata, insa doua piese si-au facut aparitia.
Racul, zodia mea, a fost realizat din fimo si sarma argintata si ma reprezinta nu doar pe mine, ci si stilul meu de a realiza bijuterii. 
Acest pandantiv ar fi exprimat esenta zodiei Rac si daca nu ar fi avut forma unui rac, deoarece personalitatea mea este transpusa in orice piesa creata. Desi lucrul cu fimo permite sute de tehnici interesante si iesite din comun, eu am ales o tehnica draga mie, Millefiori, cu care sa decorez corpul micului rac. Aceasta tehnica presupune folosirea mai multor felii de cane (din engleza canes care arata mai degraba ca niste rude de salam din care orice felie ai taia, are acelasi model pe interior) dintre care eu am ales nuantele de albastru, mai exact trandafiri si flori albastre. Florile reprezinta gingasia racului, timiditatea si naivitatea lui, dar si frumusetea si atractia irezistibila fata de acest semn zodiacal.
Metalul racilor este argintul si tocmai de aceea am ales sarma argintata pentru a realiza picioarele si clestii. Pentru acestea am folosit doua tehnici diferite de wire weaving, tehnici migaloase dar care intregesc efectul final al acestui pandantiv. 
Desi se spune ca Racul merge cu spatele, picioarele racului creat de mine sunt orientate asa incat el sa para ca merge cu fata, pentru ca acest lucru ma caracterizeaza: incerc sa iau lucrurile cum vin, pe rand, sa nu sar peste pasi si sa nu dau inapoi. Spre deosebire de caracterul timid al racului, acest pandant este unul indraznet si aceasta insusire cred ca este singura care ne lipseste noua, Racilor. Sensibilitate, pasiune, dragoste, tandrete, creativitate, culoare, sunt toate calitati ale Racului, cel mai indragit (si indragostit) semn al zodiacului european."

Pentru a vedea mai multe lucrari ale Andrei, puteti accesa galeria  Flickr  sau blogul Andra Bijoux.
 


2 comentarii:

  1. aaaa nici n-am realizat ca Racul meu corespunde si zodiei blogului :)) Multumesc pentru frumosul articol! Sunt absolut onorata sa fiu prima care isi face aparitia aici :)
    A, si...La Multi Ani! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim frumos! Te asteptam la concurs :)

    RăspundețiȘtergere