joi, 16 iunie 2011

Tutorial brosa - Floarea Soarelui

Tutorial realizat de Margeluta  si destinat incepatorilor. Have fun!

Materialele de care aveti nevoie:
1. Fimo soft galben, nuanta sunny yellow (16)
2. Fimo soft negru, nuanta 9
3. Roller (se poate folosi si masina de paste, eu nu am asa ceva 
Very Happy , facaletul, rola de hartie de impachetat alimente, etc…)
4. Un cutter
5. Forme de taiat in forma de frunzulita si cerculet (cercul este optional)
6. O scobitoare sau un creion mai ascutit
7. Un suport de brosa + lipici (Super glue este ok, mai sunt si cele speciale pt bijuterii)
8.
Lac (optional)

Dintr-o bucata de fimo galben se modeleaza o biluta.


Se trece prin masina de paste sau se intinde cu roller-ul pana se face o foaie ca de aluat, cu o grosime de aprox. 3-4mm.

  

Dintr-o bucata de fimo negru se modeleaza o margea, pe care apoi o turtim intre degete pana ajunge de marimea unui nasture ceva mai gros. Cine vrea, poate sa foloseasca cutterul cerc pentru a-i da o forma perfect rotunda.
 

Incepem sa “infigem” frunzulitele galbene in nasturelul nostru. Fiind foarte maleabil, fimo se lipeste usor, asa ca nu este necesar sa exercitam o forta prea mare, ca sa nu deformam nici frunzulitele, care devin acum petalele florii.


Dupa ce punem un rand de jur imprejur, ar trebui sa arate cam asa:


Punem si al doilea rand de petale, asezandu-le in golurile dintre fiecare doua petale alaturate de pe primul rand. La sfarsit arata asa:


Urmeaza modelarea finala. Cu o scobitoare ii schitam niste nervuri pe fiecare petala si ii perforam partea centrala pentru a lasa impresia semintelor florii.


Modelarea este gata!


Brosa se baga la cuptor, aproximativ jumatate de ora la 110 grade.  Metoda pe care o folosesc sa vad daca sunt gata piesele este: scot tava din cuptor, intorc pe dos piesa respectiva si o incerc cu unghia sau cu un ac. Daca las urme, mai trebuie coapta, daca materialul s-a intarit suficient, inseamna ca este gata. In final bijuteriile astfel obtinute sunt un pic elastice cand sunt scoase din cuptor, dar pe masura ce se racesc devin mai rigide.
O las la racit cateva minute, dupa care ii lipesc suportul de brosa.


Si la final ii dau cu lac pentru un luciu frumos si pentru a mai proteja piesa de zgarieturi si imbacseala.Exista lacuri speciale pe baza de apa pentru Fimo si alte tipuri de lut.


Lacul pe care il am eu are un aspect laptos, dar dupa ce se usuca pe bijuterie, ramane limpede si lucios. Mai jos piesa e proaspat lacuita. Si cu asta gata brosa! Vine vara, e tocmai buna de purtat in ton cu anotimpul!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu