sâmbătă, 25 iunie 2011

Tutorial - Mokume gane (intermediate)

Tutorial realizat de Dragonfly Accesories - dificultate medie


1. 3 bucati egale din 3 culori diferite de argila polimerica se aplatizeaza cu ajutorul masinii de paste sau a sucitorului pentru argila polimerica, astfel incat sa obtineti 3 foi cu aceeasi grosime.


2. Se aplatizeaza cele 3 foi suprapuse





3. Se imparte rezultatul in 2 parti egale

 

4. Jumatatile obtinute la punctul 3 se suprapun.



5. Se aplatizeaza din nou...
6. Se aplica, prin apasare :D, desenul dorit cu ajutorul instrumentelor pe care el aveti la indemana- lamele pentru argila polimerica, cuttere de diverse forme, surubelnite cu diverse capete, scobitori, paie pentru bauturi racoritoare, etc.
7. Cu lama flexibila pentru argila polimerica se taie felii subtiri din grosimea bucatii cu desenul deja aplicat ( cam acelasi procedeu pe care il folositi la curatarea legumelor :P ). Bucatile taiate la aplicati pe o baza pe care o pregatiti in prealabil ( mai exact inca o bucata de argila polimerica trecuta prin masina de paste sau aplatizata cu ajutorul sucitorului) formand modelul dupa preferintele voastre.


8. Foile cu model se taie cu ajutorul cutterelor sau lamelor pentru argila polimerica, in formele dorite de voi, apoi piesele obtinute se dau la cuptor. Dupa coacere acestea se finiseaza cu lac sau rasina epoxidica.

 Exemple de lucrari realizate cu ajutorului tehnicii prezentate in tutorial:




Daca faceti lucrari folosind acest tutorial, va rugam sa ne trimitei fotografii cu rezultatul :). Noi le vom adauga la exemple si in galeria de imagini Polymer Clay Romania. De asemeni va rugam sa specificati autorul sursa atunci cand folositi tehnica din totorial sau repostati tutoriale.

2 comentarii:

  1. Un blog muy interesante, me hago seguidora.http://fimomanualidades.blogspot.com/ Besos desde España

    RăspundețiȘtergere
  2. ¡Muchas gracias María! ¡Te invitamos a visitarnos otra vez o participar en los concursos si quieres!

    RăspundețiȘtergere