vineri, 17 iunie 2011

Tutorial margele Chevron (Intermediate)


Tutorial realizat de Dariami.


1.Cu ajutorul masinii de paste sau a sucitorului, formam foi de pasta polimerica in 3 culori ( 2 rosii, 3 albe, 1 albastra). Foile albe si rosii sunt de dimensiuni egale- la alegerea voastra, dar foaia albastra ( ultima de jos ) trebuie sa fie de grosime minima- ea va constitui stratul de culoare al margelelor.

2. Acoperim foile deja suprapuse cu folie alimentara si taiem fasii de dimensiuni egale, cu o carte din plastic ( sau cu ce doriti voi , numai sa nu incercati sa taieti cu lama flexibila pentru argila polimerica pentru ca nu se vor amesteca straturile asa cum se vede in imagine). Dimensiunile fasiilor le determinati voi, dar ar fi de preferat sa le calculati cu ajutorul formulei 2∏R, unde R este inaltimea bacatii obtinute prin suprapunerea foilor, iar valoarea lui ∏ sper ca v-o aduceti aminte voi din generala ( daca nu.. aproximativ 3,14 este :D ).


3.Formati un baton din pasta polimerica alba, pe care il imbracam cu fasiile taiate mai devreme.


4.Si micosrati batonul obtinut in asa fel incat sa ajungeti la dimensiunile dorite. ( Aici trebuie sa va aduc aminte ca orice cane cu desen este de preferat sa fie micsorat prin aplicarea presiunii pe toate partile, nu prin rotire- pentru a evita deformarea desenului).
5.Portionam cane-ul, apoi cioplim capetele fiecarei bucati, in asa fel incat sa se vada desenul ca in imagine:


6.Corectati forma pieselor si gauritile ( in cazul in care obisnuiti sa le gauriti inainte de coacere/polimerizare ) si le dati la cuptor conform instructiunilor de pe ambalajul pastei.


Publicat si tradus de Zuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu