Materiale necesare:
- suprafata de lucru ( sticla, placa de gresie sau faianta)
- un obiect cu capatul rotunjit (poate fi si agrafa de par )
- lama
- ac
- pasta polimerica galbena
- pasta polimerica alba
-pasta polimerica galben transparent
- pasta polimerica alb transaprent
Din pasta galben transparent se formeaza un baton
O bucata de pasta alb transparent se intinde intr-o foaie subtire ( daca se lucreaza cu masina de paste, atunci aceasta se seteaza pe ultima pozitie)
Batonul realizat la pasul 1 se inveleste in foaia de pasta alba transparenta
O latura a batonului format se aplatizeaza in asa fel incat sa capete forma de triunghi in sectiune.
Se portioneaza batonul in parti egale
Apoi se aseaza feliile una langa alta in asa fel incat sa formeze in cerc
Facem o fasie din pasta alba si alegem grosimea acesteia in functie de cat de groasa dorim sa fie partea alba de coaja a feliei.
Taiam marginile fasiei astfel incat latimea acesteia sa fie egala cu inaltimea felilei.
Si invelim feliile in fasia obtinuta, incercand sa o lipim cat mai bine de segmente ( triunghiuri)
Facem o fasie din pasta galbena si alegem grosimea tinand cont de faptul ca va forma al 2-lea strat de coaja al feliei.
Si din nou intreptam marginile in asa fel incat latimea sa corespunda cu cea a fasiei albe.
Si din nou invelim feliile.
Cu un obiect cu capat rotunjit texturam partea exterioara a cojii si partea "sectionata".
Pana arata asa.
Apoi cu un ac texturam pulpa feliilor.
Dam feliile la cuptor, respectand timpul si temperatura indicata pe ambalaj, apoi, cand le scoatem, le punem intr-un vas cu apa si gheata ( pentru a evidentia transparenta pulpei ). Si le finisam cu lac.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu