miercuri, 29 iunie 2011

Tutorial - Cane Mac (intermediate)


Pentru ca mai e inca putin pana se sfarseste luna macilor si pentru ca dupa cum ati observat deja, macii sunt pe langa trandafiri florile preferate pentru decor, moda sau bijuterie, va prezentam un tutorial destinat celor cu nivel intermediar in lucru cu argila polimerica. Tutorial realizat de kalinkapolinka.ru.


1. Alegem culorile si nuantele care ni se par potrivite ( autoarea a ales culorile potrivit unei imagini, dar spune ca oricare dintre voi poate sa le aleaga conform propriei viziuni).


2. Al 2-lea pas consta in realizarea unui degrade (tehnica Skinner Blend). Cine stie deja sa-l faca, poate sa treaca peste explicatiile de la acest pas. Se face taietura pe diagonala, asa cum vedeti in imagine, la 2 foi de argila polimerica - se obtin doua trapezuri. Pentru a obtine un degradeu cat mai reusit, bucatile de argila folosite trebuie sa fie cat mai mari.


3. Se trece foaia obtinuta din alipirea trapezurilor prin masina de paste, apoi se indoaie pe latime, asa cum se vede in imagine ( coltul rosu deschis se aduce peste coltul cu rosu deschis, coltul cu rosu inchis se aduce peste coltul cu rosu inchis)


4. Se trece din nou prin masina de paste si se repeta operatiunea de cate ori este nevoie pana obtineti un degradeu cat mai lin si diluat ( * acest lucru este foarte important pentru aspectul final al cane-ului). In general operatiunea trebuie repetata de aproximativ 20 de ori.
5. In momentul in care degradeul este gata, foaia se mai pliaza inca o data si se trece prin maisna de paste pe lungime, in asa fel incat sa obtinem in final o fasie lunga:


6. Se pliaza fasia asa cum vedeti in imagine:


7. Atunci cand avem degradeul pentru petale gata, facem degradeul pentru mijloc. Pentru acest lucru repetam pasii 2-5, dar cu nuantele dorite pentru stamine ( galben si alb in acest caz). Fasia obtinuta la pasul 5 repetat se ruleaza asa cum vedeti in imagine:


8. Batonul obtinut la punctul 7 se aplatizeaza pe lungime si se inveleste cu o foaie subtire de argila neagra


9. Se face un baton de culoare galbena si la fel ca cel de la punctul 8, se inveleste in argila polimerica neagra.

10. Prin apasare cu degetul facem un canal pe batonul cu sectiunea in forma de lacrima. Asezam in canalul format batonul obtinut la punctul 9.


11. Se alungeste batonul obtinut la pasul 10 prin aplicare de presiune egala pe toate laturile acestuia si se taie capetele deformate.


12. Batonul alungit se taie in 14 parti egale din care se compune un cilindru cu mijlocul format din argila polimerica rosie ( rosu inchis)


13. Micsorati cane-ul obtinut pana aveti dimensiunea dorita, apoi il inveliti in batoane subtiri, modelate din argila polimerica neagra si lila:12. Batonul obtinut la pasul 6 se preseaza si se alungeste ( in asa fel incat in sectiune sa se vada degradeul din nuante de rosu), apoi se taie in 6 parti si se ofera bucatilor obtinute forma dorita ( deobicei arata bine cane-ul cu 3 petale mai mari si 3 mai subtiri)


13. Incepeti sa asamblati floarea imbracand mijlocul obtinut la pasul 11 cu petalele modelate la pasul 12. Alternati petalele cu fasii de argila polimerica neagra.


14. Alungiti cane-ul, astfel micsorandu-i sectiunea, pana obtineti dimensiunea dorita, taiati capetele deformate.

Cane-ul este gata!Alte tutoriale realizate de kalinkapolinka puteti vedea AICI


Daca faceti lucrari folosind acest tutorial, va rugam sa ne trimitei fotografii cu rezultatul :). Noi le vom adauga la exemple si in galeria de imagini Polymer Clay Romania. De asemeni va rugam sa specificati autorul sursa atunci cand folositi tehnica din totorial sau repostati tutoriale.


Tutorial tradus si adaptat de Zuri.

2 comentarii:

  1. WOW! I think it a great tutorial! thanks a lot for sharing!! love it!

    RăspundețiȘtergere
  2. L-am facut si a iesit superb. Multumesc

    RăspundețiȘtergere