marți, 28 iunie 2011

Flori - viziuni si interpretari





Florile au fost intotdeauna una dintre cele mai bogate surse de inspiratie pentru artisti. Multitudinea de forme, culori, texturi ale florilor au constituit tema pentru studiu in grafica si pictura, arte textile, arta fotografica, design vestimentar (etc.) si bineinteles in conceperea si designul bijuteriilor. Dar la fel de fascinanta ca diversitatea si multitudinea florilor in natura, este si ingeniozitatea artistilor si multitudinea de viziuni.Am ales sa va aratam interpretarile si viziunile a 3 artisti in ale lucrului cu argila polimerica din Romania:

 Mac - Faux coloissone - Carmen's Handmade



Carmen este fascinata de tehnica faux coloissone - dezvoltata de Eugena Topina , dar ca o adevarata artista ea a reusit sa gaseasca o interpretare proprie a tehnicii. Carmen a adaptat tehnica si pentru a realiza interpretarea proprie a macilor. Florile diafane care "incendiaza" campurile la inceput de vara, au fost stilizate pastrand totusi toata candoarea si frumusetea lor naturala si au fost transformate in brose care sa ne completeze sa aduca o nota de caldura tinutelor noastre in orice anotimp.

Flori de liliac - Dragonfly accesorries


Dana a inceput sa modeleze flori de liliac in vara anului trecut, in dorinta de a-i oferi mamei un cadou cu adevarat special de ziua ei. Pe atunci ea a incercat interpretarea realista a florilor dar intre timp, perfectionandu-si tehnica, a stilizat forma inflorescentelor punand florile realiste pe forme specifice bijuteriilor - asa cum se vede si la medalionul din imagine. Pentru a pastra cat mai mult din frumusetea florilor naturale, Dana a folosit mai multe nuante de violet.

Iris - Herina


Gabriela si Tiberiu ne-au obsinuit deja cu florile perfect realizate din argila polimerica si transformate in bijuterii. Ei au ales sa pastreze cat mai mult din aspectul natural al florilor. Transparenta, nuante, texturi, toate sunt prezente in lucrarile lor. Numai aroma lipseste. Gabriela si Tiberiu au dezvoltat o tehnica proprie in lucrul cu argila polimerica si mai mult de atat, piesele din argila polimerica realizate de ea sunt asamblate folosind accesorii facute in propriul atelier.


Articol realizat de Zuri.

2 comentarii: