miercuri, 7 septembrie 2011

Niche Awards


Deoarece tot am inceput sa va povestim despre diverse comunitati si competitii internationale, va prezentam astazi Niche Awards.

Este vorba de o competitie desfasurata doar pentru cetatenii Statelor Unite si Canadei, deschisa oricarui artist de nisa, in lemn, sticla, mase plastice, metal sau (!) polymer clay, implicat activ in a-si expune arta in galerii si muzee sau in a o vinde in magazine specializate. 

Aplicantii pot alege unul dintre grupurile Student sau Professional si in cadrul lor pot trimite o lucrare pentru una, doua sau trei categorii. Acestea variaza ca numar, anul acesta fiind 16: Jewelry, Judaica, Outdoor, Mixed & Miscellaneous Media, Home furnishings, Wood, Fashion Accessories, Metal, Basketry, Recycled, Polymer Clay, Furniture, Ceramics, Paper, Fiber, Glass. 

Concursul 2011 s-a incheiat si lista completa a castigatorilor o puteti gasi pe site-ul oficial al competitiei. Premiile au constat in diplome, trofee, listare pe site-ul Niche Awards si publicarea pieselor castigatoare in editia de primavara 2012 a revistei NICHE, care este si unul dintre sponsori. 

Anul acesta patru dintre artistii care lucreaza cu polymer clay s-au numarat printre castigatori. Lucrarile lor pentru competitie, dar si cele ale celorlalti finalisti, nu numai ca sunt o sursa de inspiratie, dar observarea lor ne ofera si o idee despre ce anume se apreciaza din punct de vedere artistic in concursurile de acest gen.

Barb Fajardo 

Doreen Kassel


Arden Bardol

Wiwat Kamolpornwijit

* Articol realizat la recomandarea Petriioni. Multumim!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu