marți, 20 septembrie 2011

Julie Picarello

Pentru cele dintre voi care nu o cunoasteti inca, va prezentam astazi o artista deosebita, cu un stil unic si o adaptare proprie a tehnicii mokume gane. Este vorba despre Julie Picarello. Arta sa este o combinatie intre piese de metal si argila polimerica, iar bijuteriile rezultate poarta amprenta unica a Juliei si sunt extrem de usor de recunoscut in multimea artistilor in polymer clay.

Julie Picarello s-a nascut si traieste in California, SUA, impreuna cu familia sa. A lucrat mai mult de douazeci de ani in industria calculatoarelor, fiind designer de circuite integrate. In perioada 2005-2008 si-a descoperit inclinatia artistica si pasiunea pentru argila polimerica si a participat la numeroase cursuri, printre care de: sticlarie, margele lampwork, lucru cu sarma, crearea semnelor de carte, gravura de metal, argintare. Argila polimerica insa a fost mediul de lucru care i-a placut cel mai mult.






Lucrarile sale au fost publicate atat in reviste de gen americane, precum Bead&Button si Bead Unique, cat si in cartile Polymer Clay Color Inspirations si The Complete Book of Polymer Clay. A devenit cunoscuta pentru paletele sale de culori, dar si pentru adaptarea tehnicii mokume gane intr-o maniera proprie, denumita de Julie imprint. Bijuteriile sale sunt perfecte pana la cel mai mic detaliu, au o cromatica excelenta care in combinatie cu texturile cel putin interesante iti capteaza privirea, fiind o sursa nesecata de inspiratie.


Julie este de asemenea si instructor pentru artistii care doresc sa-i invete tehnica. Iar pentru cei care nu isi permit, ma bucur sa va spun ca a publicat recent o carte in care dezvaluie cateva proiecte in tehnici elaborate de ea si indruma cititorii pas cu pas in realizarea lor. Patterns in Polymer nu isi propune sa vorbeasca despre pregatirea lucrului cu argila polimerica (asa cum exista de obicei un capitol introductiv in multe alte carti de gen), ci se adreseaza mai degraba celor care deja lucreaza cu acest mediu si doresc sa-si perfectioneze tehnica.

Trecand peste primul capitol in care este descrisa tehnica mokume gane si uneltele necesare pentru a o aplica, Julie explica in capitolul doi tehnica sa, imprint, precum si finisarea pieselor, rezervandu-l pe al treilea pentru 5 proiecte de margele singulare, iar pe al patrulea pentru 6 proiecte de bijuterii cap-coada. Cartea se incheie cu o lista de resurse si magazine de materiale, precum si cu cateva tips&tricks de la Julie. Proiectele sunt toate insotite de instructiuni clare,pe alocuri amuzante si bineinteles de fotografii pas cu pas. O puteti gasi in Romania, in libraria online Books Express, desi este in limba engleza.

Mai jos aveti cateva dintre lucrarile Juliei Picarello pe care le puteti gasi si aici.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu