sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Idei bijuterii de iarna - tricotaj din polymer clay

Dorim sa va mai prezentam in perioada ce urmeaza o alta serie de articole, diferita de cea cu texturi anuntata saptamana trecuta, care va propune idei si tutoriale pentru bijuterii de iarna.

Mai avem o luna de toamna pana la sosirea sezonului rece si aproape doua luni pana la perioada sarbatorilor, dar suntem convinse ca vreti sa fiti pregatite din timp, asa ca probabil cateva idei pe ici colo vor fi binevenite. Vrem sa va amintim ca toate articolele si tutorialele postate de noi sunt etichetate si organizate in liste, pe pagini, inclusiv cu denumirile de tehnici, astfel incat voi sa le puteti gasi cu usurinta atunci cand aveti nevoie de ele.

In articolul de astazi va prezentam cele mai simple modele de tricotaj, realizate bineinteles din..argila polimerica.



Jerseu pe dos

Tutorial ralizat de Claire Wallis
Originalul in engleza
Pasul 1: extrudati snururi din argila polimerica, de gosimea potrivita pentru voi, de culoarea care va place, apoi taiati snururile in bucati de aproximativ 2.5 cm, folosind un cutter sau lama speciala pentru lucru cu argila polimerica.
Pasul 2:  indoiti snururile taiate in 2, formand o bucla, unul cate unul, asa cum se vede in imaginea doi apoi asezati-le unul langa celalt.
Pasul 3: Plasati un snur neindoit de-a lungul grupului de snururi indoite ( poza 3).
Pasul 4: Folosind partea fara tais a lamei unui cutter, faceti niste adancituri pe snurul lung, astfel incat adanciturile sa corespunda cu bucla snururilor de desubt. ( foto 4)
Paul 5: Eu aplatizez cozile buclelor cu o scobitoare, cu grija si fara a lasa urme de unghii.
Repetati pasii 1-5 pentru a crea cate randuri aveti nevoie pentru model
Paul 6: suprapuneti noul rand de bucle pe partea aplatizata a randului facut anterior.


Jerseu pe fata

Tutorial realizat de belka_paniker.



Mai intai se conditioneaza bine bucatile de argila polimerica, apoi cu ajutorul extruderului se formeaza snururi. Eu separ snururile de extruder cu mana, cate unul, apoi le intind pe o coala de hartie sau pe suprafata de lucru (placa de gresie ).


Apoi rasucim snururile - unul in directia acelor de ceasornic, unul invers, in asa fel snururile vor fi perechi. Altfel este foarte probabil sa faceti mai multe snururi rasucite pe una din derectii. De asemeni rasuciti folosind aceesi forta pe toata lungimea snurului, in asa fel acesta va fi uniform.

Pentru ca jerseul sa iasa ingrijit si unform, eu imbin snururile ca in ilustratia de mai jos:

Pentru pasul urmator aplicam pe forma de baza polimer gel si incepem sa asezam snururile rasucite si imbinate ca in imaginea de mai sus. Cel mai important lucru la acest pas este sa tineti cu foarte mare grija piesa, fara sa deformati snururile. Bineinteles ca puteti gauri baza, apoi sa aplicati snururile pe baza asezata pe o scobitoare dar mie niciodata nu-mi place cum se aseaza pe baza inceputul si sfarsitul de snur in asa caz.

In decursul aplicarii snururilor pe baza, este posibil ca acestea sa se desfaca, in asa caz le rasucim cu grija pana acestea recapata forma initiala.  La sfarsitul aplicarii unui snur, eu procedez la fel ca la pasul 3. Pentru acest lucru, tai unul din snururi mai repede, iar pe cel mai lung, indoit ulterior, il imbin cu primul ( trebuie sa apara ca vine in continuare). Este greu de explicat, dar sper ca totusi se intelege din fotografii.

Iata piesa gata, aici se vede mai bine cum a iesit partea unde aceasta va fi gaurita.


Aplicarea snururilor pe o suprafata plana este mai simpla, se poate intelege usor doar din imagini. Singurul comentariu pe care il voi face este ca dupa aplicarea jerseului, e bine sa coaceti piesa, apoi sa verificati daca toate snururile sunt bine prinse. In cazul  in care unele se tin mai putin bine, mai adaugati polimer lichid.



Daca faceti lucrari folosind aceste tutoriale, va rugam sa ne trimitei fotografii cu rezultatul :). Noi le vom adauga la exemple si in galeria de imagini Polymer Clay Romania. De asemeni va rugam sa specificati autorul, sursa atunci cand folositi tehnica din tutorial sau repostati tutoriale.

2 comentarii:

  1. multumesc mult pentru aceste tutoriale. cind imi voi cumpara extruder, cu siguranta voi face si eu!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Loriem, se pot face si fara extruder dar cu siguranta ar lua mult mai mult timp plus ca e foarte dificil sa faci snururile de mana perfect drepte.

    RăspundețiȘtergere