duminică, 6 noiembrie 2011

Curs nr.3 - Foto

Am revenit cu impresii proaspete despre ziua de ieri. Ce a fost atat de special? A avut loc al treilea curs organizat de noi, care ne-a dus din nou cu gandul la sezatorile despre care ne povesteau strabunicile, dar care a cuprins preocupari mai degraba specifice vremurilor noastre. Am vorbit despre argila polimerica am construit fluturi, ne-am chinuit la antenute si ne-am simtit bine impreuna.

De aceasta data, am indrumat cursantele in explorarea tehnicii millefiori, prin formarea unui cane cu model special - aripi de fluturi concepute dupa o imagine a unui fluture real. Am incercart sa cuprindem cat mai multe din detaliile tehnice specifice pentru millefiori: conceperea unui desen stilizat pornind de la o imagine reala, compunerea unui cane, micsorarea acestuia.
Apoi am demonstrat cateva tehnici de aplicare a unui cane : formarea de margele sferice cu model, tehnica swirl, aplicarea de felii ale cane-ului pe obiecte decorative, crearea de piese 3d folosind feliile de cane (in acest caz, un fluture).

O parte din participante au mai lucrat si inainte bijuterii handmade, nu neaparat din fimo, motiv pentru care au si venit la acest curs, spre a-si largi orizonturile si spre a folosi cunostintele de lucru cu argila polimerica si a le combina cu propriul stil si tehnica.

 Laurei ii plac margelutele de nisip (seed beads) si creeaza cu ele coliere fascinante, cu detalii frumoase si extraordinar de migaloase.
Pe Anca probabil o stiti pentru felul in care imblanzeste sarma si creeaza piese vesele, colorate, elegante din sarma, cristale si margele de sticla.
Madalina este o incepatoare in lucrul cu argila polimerica si inca nu are un site personal unde sa isi expuna creatiile, dar noi suntem convinse ca nu va trece mult timp pana sa o vedem in blogosfera cu creatiile ei gingase, realizate cu pasiune.
Iar in cele din urma pe Irina o cunoasteam mai de mult, este o persoana pe care o admiram din toate punctele de vedere, iar participarea ei la cursul nostru ne onoreaza. Ati mai vazut creatiile ei la concursul de imitatii si la lucrarea saptamanii pe la inceputurile noastre.

Desi cursul a durat mai mult decat am prevazut, fetele au fost incantate si multumite de desfasurarea lucrurilor, sau cel putin acesta a fost feedback-ul la cald. Asteptam impresii, sugestii si critici, pentru ca ne dorim ca viitoarele workshopuri sa fie din ce in ce mai bune si mai folositoare.

Va lasam cu poze proaspete ale fetelor si a ceea ce a iesit din mainile lor:




















Un comentariu:

  1. Multumesc pentru curs! Pentru mine, care nu mai lucrasem deloc cu arginla polimerica, totul a fost nou si foarte interesant, mai ales ca la final chiar mi-a iesit ce trebuia :)
    Ati fost niste profesoare excelente!
    Si mi-a facut mare placere sa le cunosc si pe restul cursantelor.
    Ce sa mai....a fost o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere