duminică, 18 septembrie 2011

Lucrarea saptamanii 13



 De 2 saptamani si un pic, de cand a venit toamna, noi am tot incercat sa amanam ideea sfarsit de vacanta - inceput de scoala, servici, apropiere de sezon rece, prezentandu-va pentru lucrarea saptamanii lucrari care mai pastrau inca stropi de vara - in compozitie, idee, sau cel putin cromatica. Totusi, trebuie sa recunoastem ca in cazul in care trecem peste unele aspecte poate mai putin placute, toamna ne place chiar foarte mult si ca este o demna sursa de inspiratie pentru artisti. Asadar, lucrarea saptamanii 13 este un  colier compus din niste "dovleci" absolut deliciosi realizati de Fimarc - house of Fimo. Pe langa forma simpatica si acuratetea executiei pe care, probabil ca ati observat, o apreciem de fiecare data, ne-a cucerit cromatica lucrarii. Nuantele calde si tomnatice cu un accent rece care probabil poate semnifica pentru fiecare altceva:  vremea rece care va veni la un moment dat, ploile de tomana, sau o frantura din cerul verii care a trecut. Mai multe despre lucrare va spune chiar autoarea:
 Margelele ‘’pumpkin’’ o au ca sursa de inspiratie pe Roberta Mohar.
Din cand in cand  i-au pulsul vietii din lumea polymerului de pe Flickr si intr-una din zilele acelea am descoperit margelele dovleac care m-au facut sa zambesc.Am fost atat de fermecata de ele ca m-am apucat imediat de lucru desi era ora 21 si a doua zi ma duceam la servici. Imi plac dovlecii foarte mult,de cate ori merg la tara si este perioada lor ii caut cu privirea prin gradini.Cromatic mi se pare ca dau viata gradinilor si cam aceeasi senzatie o am si cand ma uit la aceste margele.Primele margele”dovleac” pe care le-am realizat au fost in noantele kaki/teracota,fiind intr-o stare sufleteasca influentata de toamna care se apropie si imediat dupa acelea am trecut la combinatia mea de suflet: crem – maro – turcoaz care se regaseste in foarte multe dintre creatile mele.
Nu au o tehnica greoaie,daca nu esti incepator nu ai nevoie de tutorial,insa farmecul este oferit de simplitate,forma si cromatica.Indiferent daca-ti plac sau nu dovleci nu ai cum sa ignori aceste margele. Colierul am decis sa-l montez cu accesorii metalice bronz pentru a nu deranja degradeul si a scoate in evidenta cromatica.





 Mai multe lucrari Fimarc gasiti AICI

2 comentarii: