vineri, 15 iulie 2011

Tutorial - Dalii (Intermediate)

Tutorial realizat de Elena Marunich . Mai multe tutoriale de-ale Elenei puteti vedea AICI.

Elena a facut mai intai un degradeu folosind argila polimerica alba si rosie (bordo). Degradeul este facut pe latimea fasiei foarte lungi. 

Apoi a acoperit fasia cu o alta, din argila polimerica alba transparenta, facuta cu ajutorul masinii de paste- pozitia pentru grosime foarte mica. 

A feliat fasiile suprapuse si a suprapus din nou bucatile.

A dat forma de petala blocului obtinut, apoi l-a micosrat, prin exercitarea presiunii egale pe toate laturile blocului, pana a obtinut dimensiunea dorita. 

A facut apoi o baza din argila polimerica verde, sub forma de stea, de care a fixat un ac (cu bucla). Din cane a taiat felii din care a modelat petale pe care apoi le-a aranjat pe baza pentru a obtine forma si aspectul final al florii.

Dimensiunea florilor poate varia in functie de proiectul vostru. Pot fi lasate mai mari pentru un colier sau puteti reduce cane-ul pentru a obtine petale micute pentru cercei atarnatori sau cu surub.


Daca faceti lucrari folosind acest tutorial, va rugam sa ne trimitei fotografii cu rezultatul :). Noi le vom adauga la exemple si in galeria de imagini Polymer Clay Romania. De asemeni va rugam sa specificati autorul sursa atunci cand folositi tehnica din totorial sau repostati tutoriale.

4 comentarii:

  1. Un tutorial excelente, gracias por compartir. Besos

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua,as avea si eu un tutorial cu cercei trandafiri din fimo pentru incepatori.Cum as putea sa vi'l trimit?,iar daca sunteti de acord ,sa il publicati .

    RăspundețiȘtergere