duminică, 3 iulie 2011

Lucrarea saptamanii 02


Pentru ca blogul Polymer Clay Romania a fost lansat la un mijloc de saptamana, pentru ca am zis noi sa nu fie de la o luni, lucrarea saptamanii 01 a stat pe pozitii o saptamana si jumatate de fapt :). Acum a venit momentul sa va prezentam lucrarea saptamanii 02. Am ales cerceii India Green ai Irinei Diacenco pentru ca ne-au lasat fara respiratie, la propriu. Sunt ireprosabili - cromatica perfecta pentru vara, textura abia perceptibila care completeaza frumos desenul si ii da un plus de detaliu, forma eleganta si tehnica rar intalnita la creatii din argila polimerica. Asa cum lucrarea ne-a lasat fara inspiratie, descrierea facuta de artista ne-a lasat fara cuvinte, asa ca va lasam si pe voi sa va delectati admirand si citind:
Si gandul mi-a spus:

“Sa fie unghiul ascutit, in sus sa urce tare. Sa fie crud si violent. Unghiul? Vorbeam de culoare… Atunci sa fie rosu. Sau nu, mai bine verde ca-i vineri si incep cu aceeasi litera. Sa urce unde? Cat mai jos, tot coborand pe raza ce apare la coltul de fereastra. Pune atatea trepte cat soarele are nevoie, caci e rotund si nu intelege unghiurile. Mai bine arata-i exact pe unde sa se duca: 1,2,3 - spre varf cu el, de-o parte si de alta! Si miez? Sa fie miez de miere de albine ce se scurge dulce spre varf. Ce-i place sa mai imblanzeasca verdele: Buna ziua miere. Buna ziua verde crud si violent. Pana aici te rog sa ne pupam, dupa care te las. La revedere miere! La revedere blandule verde! Sa te inmoi in mine si la varf, ca nu m-am terminat, mai sunt.
Dar nu esti logic!
Nu-i nimic, atunci intoarce-i invers si fa-i cercei.”


Tehnica batik descrisa de Judie Belcher in cartea sa „Polymer clay – creative traditions” mi-a atras atentia imediat si pentru ca eram familiarizata cu pictura pe matase si implicit cu alte tehnici similare, mi-am dat seama ce potential se ascunde aici. Asa au inceput testele, improvizatiile si adaptarile.

Am descoperit astfel ca aracetul poate face pentru polimer ceea ce face gutta pentru matase, ca iubesc culorile pinata, transparenta si totusi intensitatea lor, ca pot combina doua tehnici, serti si batik.

Daca ar fi sa caracterizez aceasta pereche de cercei as spune „eclectici”. O tehnica orientala, una europeana, imbinata cu un motiv nord american, o forma retro anii 80 si culori vii caracteristice tot acelei perioade si... rezultatul nu putea fi decat exotic.

Sunt bijuterii facute sa fie purtate in soare, penumbra le fura din stralucire si le intuneca usor culorile. Luminozitatea lor este data din felul in care se reflecta lumina pe suprafata alba, dupa ce a traversat stratul transparent al culorilor pinata. Sunt efecte subtile care dau profunzime si pretiozitate.
Cu aceeasi tehnica: http://polymerclaydaily.com/2009/09/01/campbell-faux-batik-buzz/


Mai multe lucrari DIO puteti vedea AICI  

2 comentarii: