vineri, 8 iulie 2011

Donna Kato

Donna Kato este o artista in argila polimerica, autoare a trei carti si instructor pentru cei care doresc sa-i deprinda tehnicile si sa-i invete secretele.

De origine americano-japoneza, Donna Kato traieste in Florissant,Colorado impreuna cu sotul sau, cei 8 cai, 2 caini si o pisica. Arta sa este cunoscuta in toata lumea comunitatilor specializate pe argila polimerica si nu numai. Este la ora actuala cel mai bine vandut autor de carti in domeniu.

In plus Donna a dezvoltat impreuna cu compania Van Aken International, care producea compusi pentru modelare, un produs nou special creat pentru artistii care lucreaza cu argila polimerica. Produsul se numeste Kato Polyclay si este un lut polimeric foarte raspandit si popular in Statele Unite.

Prima sa carte, "The Art of Polymer Clay" a fost publicata in 1997 si a ramas pana astazi una dintre cele mai populare si mai respectate lucrari despre argila polimerica. Cand a aparut "The Art of Polymer Clay" argila polimerica inca nu era explorata asa cum o vedem astazi. Autoarea a introdus artizanilor de atunci tehnici noi de lucru precum millefiori sau sculptura imitativa.  Aceasta impreuna cu urmatoarea carte, "The Art of Polymer Clay Creative Surface Effects", s-au vandut in peste 110 000 de exemplare.

Ultima carte publicata este "The Art of Polymer Clay Millefiori Techniques" si se bazeaza in principal pe utilizarea culorilor si crearea de cane-uri. Sunt incluse zeci de modele de cane-uri imaginate de Donna Kato, explicate si ilustrate in procesul de creatie.

Donna duce arta lucrului in argila polimerica la un nou nivel. Ea preia o tehnica simpla, o executa in culori neasteptate si apoi testeaza limitele. Adauga pieselor forme interesante, textureaza si imbina tehnicile in asa fel incat rezultatul este uimitor si ii poarta semnatura inconfundabila.

Mai jos aveti cateva dintre creatiile sale. Pe Donna Kato o mai puteti gasi si pe http://web.mac.com/donna_kato/Site/home.html si http://blog.craftedu.com
 
 
Tutoriale ale Donnei Kato mai puteti gasi in linkurile urmatoare:
Polymer Cane Bracelet
Polymer Clay Polka Dot Cuff Bracelet
Polymer Clay Carved Bead Pendant
Black Polymer Clay Pin
Floral Polymer Clay Pendant
Polymer Clay Photo Key Chain
Polymer Clay Pendant
Clay Vessels and Sticks
Polymer Clay Napkin Rings

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu