joi, 18 august 2011

Miniaturi culinare

The Mouse Market

Fiecare fetita care s-a jucat vreodata cu papusile isi aminteste ce bucurie era sa le imbrace in hainute diferite, sa le accesorizeze si sa le construiasca sau sa le decoreze o casuta. Desi in Romania nu exista o traditie a caselor de papusi, in strainatate, in special peste ocean, cativa artizani in polymer clay au dus joaca la un nou nivel.

Casutele de papusi sunt deja piese de colectie, iar decorarea lor implica achizitia a numeroase obiecte, realizate cat mai aproape de realitate si cu atat mai valoroase cu cat sunt unicat. Artistii in polymer clay lucreaza miniaturi la scara 1:12 sau 1:6 pentru casutele de papusi. Miniaturile sunt dintre cele mai variate, de la papusele in sine, pana la mobila, mancarea de pe masa, tablourile de pe pereti, tacamurile de bucatarie, accesoriile vestimentare si decoratiunile pentru sarbatori.
Vicky Guile

Realizarea lor cere multa rabdare si atentie la detalii. Se folosesc cane-uri (pentru prajituri de exemplu), polymer clay lichid amestecat cu diversi pigmenti (pentru creme si glazuri), matrite si diverse texturi pentru a imita cat mai bine realitatea.

Blondepantera


Desi la noi nu sunt realizate pentru casute de colectie, ci sub forma de bijuterii si accesorii, miniaturile culinare devin din ce in ce mai cunoscute si in Romania. Multe fete lucreaza deja miniprajituri, inghetate si mai ales fructe.
Le avem de exemplu pe Famous Cupcake, doua surori ale caror miniaturi sunt foarte gustoase...la privit. :)


Daca mai stiti artisti care realizeaza astfel de minunatii, acceptam cu placere recomandari de la voi! :)

Cativa artisti care ne plac:
The Mini Food Blog
Todd Toys and Miniatures  - bonus proiecte/tutoriale de la Todd Toys :)
The Mouse Market
Shay Aaron
Anna Oriona
PetitPlat - Stephanie Kilgast
Snow Fern
MyCraftGarden
Njdminiatures - Vicky Guile

Carti cu proiecte:
Polymer Clay Cookbook
Food Displays
Miniature Food Masterclass

2 comentarii:

  1. eu as adauga si frumoasele cirese ale lui Zuri. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim pentru adaugare :)
    Inca nu suntem la nivelul celor de afara, dar speram sa ajungem curand.

    RăspundețiȘtergere