miercuri, 3 august 2011

Kathleen Dustin

Kathleen Dustin este una din artistele care a marcat iremediabil lumea creatiilor din argila polimerica. Tehnicile ei inovatoare si felul in care a pus in valoare proprietatile si posibilitatile de lucru cu acest material au fost si vor fi un imens boost pentru inspiartia noastra. Probabil voi o cunoasteti deja, iar numele ei va duce cu gandul la posetutele fabuloase inspirate din lumea vegetala si la felul original in care artista foloseste tehnica transferului de imagine. Totusi tehnicile dezvoltate si folosite de Kathllen ar putea consitui o lista fara sfarsit, iar felul in care artista finiseaza si isi gandeste lucrarile o fac imposibil de egalat.

Kathleen Dustin s-a nascut si locuieste in Statele Unite ale Americii. Ea a urmat cursurile scolii Hope Colllege din Michigan, apoi ale Arizona State University.
Daca este intrebata de unde se inspira, ea spune ca cea mai mare parte din munca unui artist este permanenta atentie la tot ce este in jurul acestuia. Astfel, Kathleen a fost permanent atenta la toate schimbarile din viata ei, la femeile din jur si vietile acestora, la stilul de viata al femeilor din locurile exotice in care a locuit artista si acum la viata linistita si habitatul natural care o inconjoara. Atunci cand Kathleen Dustin creaza o lucrarea, aceasta analizeaza in detaliu momente din viata si incearca sa le expuna astfel in arta incat cei din jur sa aiba o conexiune cu experientele ei. Orice piesa lucrata de artista este mai mult decat un obiect, ea incercand sa integreze in fiecare o idee profunda. Fiecare obiect creat in trecut are la baza conceptului de design elemente din anatomia fetei feminine, iar pe spatele fiecarei posete, asrtista a integrat versete din Vechiul testament sau din Biblia Evreiasca. Conexiunea clientului cu obiectul de design este extrem de importanta pentru Katheleen Dustin.
Lucrarile actuale sunt inspirate din natura, din detaliile si elementele mici care compun peisajele forestiere, elemente la care deobicei trecatorii nu sunt atenti. Atragerea atentiei oamenilor la detaliile din natura, la detaiile aparent nesemnificative din viata fiecaruia este misiunea actuala a artistei.
Daca Kathleen Dustin este intrebata de ce a ales sa-si exprime ideile facand posete si nu mai degraba obiecte de decor, acesta spune ca un obiect de decor nu participa direct la viata fiecaruia, acestea au un rol pasiv in peisajul de zi cu zi, pe cand posetele si bijuteriile sunt purtate, atinse, iar persoanele care le poarta se pot atasa emotional de ele.
Mai departe vom lasa imaginile sa spuna mai multe:





 Mai multe lucrari ale artistei puteti vedea AICI.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu