marți, 16 august 2011

Inele din argila polimerica, baze de inel (tutoriale - intermediate, avansati)


imagine realizata de bobrotermit
Ne place sa fim creative, sa modelam, sa facem piese din argila polimerica in diverse tehnici, sa experimentam cat mai mult. Apoi vine un moment crucial in procesul crearii bijuteriilor si mai exact momentul asamblarii. Oricare dintre noi traieste acest moment intr-un mod individual - pentru unele este firesc si normal, ba mai mult, multe dintre artiste au ideea produsului final atunci cand incep sa modeleze; pentru altele insa, momentul asamblarii pieselor modelate este foarte dificil, mai ales in lipsa accesoriilor din comert care s-ar potrivi cu ideea pe care o au pentru produsul final. Totusi pentru ca suntem creative, improvizam si gasim solutii inedite, iar cei "mai mari" si experimentati ne imparatasesc gaselnitele lor. In acest articol va vom prezenta 2 solutii pentru baze de inel, si una pentru un inel executat integral din argila polimerica:


 1. Baza de inel din sarma. Tutorial realizat de Elena Samsonova sau Shimshoni:2. Baza de inel din cauciuc. Tutorial realizat de Wendy Orlowsky:Puteti vedea tutorialul AICI 

3. Inel realizat integral din argila polimerica. Tutorial realizat de bobrotermit:
Pentru o mai buna intelegere a procesului: Se face baza compusa din culorile pe care dorim sa le contina inelul, se coace, apoi se sculpteaza si se slefuieste in forma dorita. Toate completarile ulterioare se fac prin coacere succesiva, sculptare si slefuire.2 comentarii: