miercuri, 13 iulie 2011

Imitatie pietre semipretioase


Dupa cum am mentionat intr-un articol anterior,  argila polimerica este un material foarte versatil, care ofera o sumedenie de posibilitati pentru exprimare artistica. Una din acele posibilitati este faptul ca prin diverse combinatii de culori, transparente, tipuri de argila polimerica (translucid sau opac), incluziuni, diversi pigmenti de pictura sau nu, se pot obtine imitatii.
Ce poate sa imite argila polimerica? Aici din nou ajungem la imaginatia si creativitatea voastra. Pana acum, am intalnit imitatie de produse alimentare (miniatura culinara), imitatie de lemn, uneori de metal, materiale textile, piele, de diverse tehnici de lucru cu alte materiale...si nu in ultimul rand, imitatia de pietre semipretioase. Dar lista ar putea continua.
Subiectul imitatiilor este unul destul de controversat. Foarte multi se intreaba de ce ar fi necesar sa imitam alte materiale. Acest subiect poate sa nasca multe controverse dar nu trebuie sa uitam de faptul ca orice artist a avut tendinta cel putin o data sa incerce sa copieze natura. Trebuie sa recunoasteti ca o imitatie reusita este o adevarata provocare. In plus, maleabilitatea argilei polimerice ne permite sa obtinem forme si efecte pe care cu materialele originale nu am putea sa le obtinem.
Pana la urma probabil fiecare ar avea cate un argument bazat pe propriile experiente, dar ideea este ca posibilitatea imitarii diferitor materiale exista, iar in acest articol noi vom pune la cale o lista cu tutoriale care va arata cum se pot imita diverse pietre semipretioase.
















Daca aveti observatii sau completari la acest articol, sunt binevenite.

3 comentarii:

  1. http://polymerclayexpress.com/nove2002.html Chihlimbar

    http://www.polymerclaycentral.com/faux_goldstone.html - Goldstone

    Cuart roz http://www.polymerclaycentral.com/2_rosequartz.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim,Ady! Sunt foarte folositoare :)

    RăspundețiȘtergere
  3. E minunat ca faceti asta. :)

    Si un jad care mie imi place foarte mult http://paroledepate.canalblog.com/archives/2005/10/27/914926.html

    RăspundețiȘtergere