marți, 4 octombrie 2011

Lucrarea saptamanii 15


Update: Pentru lucrarea saptamanii 15 am ales o bratara realizata in tehnica bargello. Din pacate insa am produs o confuzie in legatura cu autoarea lucrarii. Dat fiind ca am gasit bratara in galeria de Flickr a artistei de origine germana Leila Bidler, pe care o admiram, nefiind specificat ca bratara de fapt nu a fost produsa de ea, ci de catre Jana Roberts Benzon in workshopul sau din Olanda, am presupus ca Leila a fost autoarea bijuteriei. Ne facem astfel 'mea culpa' si rectificam. Bratara este creata de artista Jana Roberts Benzon, a carei galerie o puteti gasi aici.

Jana nu este doar un artist international, ci si profesor pe craft.edu si instructoare in numeroase workshopuri. Lucrarile sale se bazeaza pe tehnica "millefiori" si rezultatele sunt cane-uri cu modele interesante, geometrice, pe care Jana le foloseste in crearea bijuteriilor cu influente orientale. Vizitand galeria artistei puteti admira si alte piese lucrate in tehnica bargello, dar si bijuterii uimitoare, in care varietatea de cane-uri folosite, ne lasa fara cuvinte.


Multumim Leilei, pentru ca ne-a atras atentia! Va invitam si pe voi sa o vizitati pe Leila pe Flickr sau pe blogul personalunde veti gasi lucrari extrem de frumoase, care dovedesc o imaginatie vie si fascinanta.

Cate ceva despre artista, cu propriile ei cuvinte : Sursa

Eu cred ca oricine trebuie sa aspire catre perfectiune. Noi datoram acest lucru artei pe care incercam sa o cream si muzelor noastre.
Pentru mine, de asemeni, foarte importanta este incercarea de a spune o poveste prin intermediul artei create, exprimarea a ceea ce constituie interiorul meu, iar jocul si procesul de creartie cu ajutorul culorilor solide ma ajuta sa scap de presiuni si imi da libertatea de a-mi exprima cele mai ascunse sentimente. Crearea cu ajutorul propriilor mele maini, transformarea unui bloc de culoare intr-un obiect unic, ma face sa ma simt bine si pana la urma, ce alt motiv mai bun pentru a face ceva poate sa existe?

5 comentarii:

  1. http://www.lbidler.com

    Dear - THANK you so much, but the picture you are showing is not a piece made by me. It is made by Jana Roberts Benzon, I purchased it from her.
    I do work with Bargello and you can find my own work here: http://www.flickr.com/photos/gom6699/sets/72157627571491965/with/6214072649/

    dragi - vă mulţumesc foarte mult, dar imaginea pe care sunt afişate nu este o piesă făcută de mine. Aceasta se face de Jana Roberts Benzon, l-am cumparat de la ei.
    Eu nu lucrez cu Bargello şi puteţi găsi de lucru propria mea aici:
    http://www.flickr.com/photos/gom6699/sets/72157627571491965/with/6214072649/

    xo Leila :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Leila, vielen Dank fuer deine Bemerkung! Wir haben den Text geaendert und es tut uns leid wenn dieser Artikel dir etwaige Unannehmlichkeiten verursacht hat.

    RăspundețiȘtergere
  3. no problem at all!!! happy claying! :) thank you!! hugsss Leila www.lbidler.com

    RăspundețiȘtergere