luni, 5 decembrie 2011

Idei pentru bijuterii de iarna - Candy cane tutorial

In continuarea colectiei de idei pentru bijuterii de iarna, in ajun de Mos Niculae, va prezentam un tutorial realizat de Carolyn Good de la 2 Good Claymates despre cum puteti realiza margele cu model de bastonas de caramel, atat de rspandite ca decoratiune in perioada sarbatarilor si atat de indragite de noi toate.




Autoarea foloseste marca de lut polimeric Kato, dar sunt bineinteles ca voi puteti experimenta tutorialul cu Fimo, Cernit sau Sculpey. Desi in acest tutorial sunt culorile traditionale de Craciun, paleta de culori este la libera voastra alegere.


Materiale necesare:
  • argila polimerica de culorile alb, rosu, verde
  • masina de paste
  • ac sau andrea pentru gaurit


Pasul 1. Modelati un cilindru din argila polimerica alba, cam de marimea unei bezele (!) si gauriti-l prin centru cu un ac.


Pasul 2. Treceti prin masina de paste la a doua sau a treia treapta pornind de la setarea cea mai mare (grosimea cea mai mare) cate o foaie de alb, rosu si verde. Foile trebuie sa fie un pic mai lungi decat cilindrul de alb.


Pasul 3. Taiati fasii din fiecare culoare si asezati-le pe cilindrul alb. Autoarea incepe cu rosul si taie 4 fasii de aproximativ 60mm latime si le aranjeaza echidistant pe cilindru.


Pasul 4. Umpleti spatiile cu fasii mai subtiri de verde


Pasul 5. Umpleti si spatiile care au mai ramas cu fasiile de alb. Modelati un pic in palme pentru a va asigura ca nu exista spatii intre culori.



Pasul 6. Prelucrati cilindrul pe suprafata de lucru, avand grija sa-l rulati si sa-l intindeti in acelasi timp pe un ac foarte lung sau o andrea. Repetati acest proces pana ce veti obtine un tub mai lung. Daca devine depaseste acul, taiati-l in jumatate si prelucrati fiecare jumatate.



Pasul 7.  Taiati excesul de la capete pentru a indeparta modelul disproportionat. Continuati sa rulati pana ce ajunge la grosimea dorita. Acum il puteti rasuci usor pentru a-i da aspectul de baton de martipan.





Pasul 8. Taiati tubul in bucati si coaceti-le la temperatura notata pe ambalaj. Puteti sa le coaceti in folie de aluminiu pentru a pastra albul cat mai curat. Sau de asemenea puteti sa le puneti intr-o tava cu bicarbonat de sodiu si sa acoperiti tava cu folie de aluminiu cat stau la copt. Dupa ce margelele sunt gata, finisati-le prin polisare si lustruire.

Speram ca va este de folos acest tutorial si daca realizati margelute dupa el, trimiteti-ne pozele, iar noi le vom pune in galerie.

2 comentarii: