miercuri, 2 noiembrie 2011

Texturi 01 - folosirea obiectelor la indemana oricui pentru a crea texturi pe argila polimerica


Indiferent daca va place sa faceti bijuterii sau obiecte de decor din argila polimerica, e foarte important sa gasiti metode prin care sa personalizati fiecare detaliu al lucrarilor voastre. Una din tehnicile versatile si des intalnite, fara a face lucrarile sa arate la fel, este aplicarea de texturi in relief pe suprafata din argila polimerica. Acest lucru poate fi facut cu ajutorul foilor texturate de la producatorii de argila polimerica, foile texturate pentru scrapbooking, sau multe alte obiecte la indemana oricui.



Noi vom incerca sa adunam cat mai multa informatie in legatura cu aceasta tema, iar pentru inceput va prezentam un tutorial al unei artiste pe care noi o indragim si care e mereu dispusa sa impartaseasca gaselnitele si secretele ei profesionale cu lumea din jur - Galina sau gr.galina.

Materiale si instrumente necesare:
- argila polimerica
- nasturi rotunzi cu model in relief
- cutter rotund cu diametrul apropiat de cel al nasturilor
- un recipient cu apa
- ac lung sau andrea
- pigment (in acest caz PearlEx)


Cateva precizari importante:
punctul  3 - inainte de a imprima modelul nasturelui pe suprafata argilei polimerice, umezim suprafata in relief, acest lucru este foarte important si ajuta la a desprinde usor nasturele dupa ce acesta este presat pe suprafata polimerului.

punctul 9 - sfera de baza se face din 3 cerculete decupate din material cu acelasi cutter rotund pe care il folositi la operatiunile anterioare, dintr-o fasie de argila polimerica ce are aceeasi grosime ca cea folosita pentru aplicarea texturii. Margica de baza se gaureste - acest lucru ne ajuta sa plasam corect cerculetele texturate, in plus, margica obtinuta la final nu se mai deformeaza la gaurire.

punctul 13 - formam un snur din argila polimerica pe care apoi il rasucim in 2, taiem un capat al snurului dublu si rasucit- acesta va fi capatul aplicat pe margica - in asa fel, atunci cand celalalt capat este taiat, cercul se va imbina bine.

punctul 15 - acoperim produsul final cu pigment. In cazul in care folosim pigment uscat - PearlEx sau farduri pentru ochi, atunci acoperim margica necoapta. Daca folosim pigment umed - acrilice de exemplu, atunci margica va fi colorata dupa coacere.

Mai multe lucrari de-ale aristei puteti vedea AICI.

Un comentariu: