Pages
▼
miercuri, 7 decembrie 2011
Tips & tricks pentru evitarea amprentelor
Stim cat este de important aspectul final ingrijit al unei lucrari. El determina decizia unui client de a cumpara sau nu obiectul respectiv si totodata are un impact si asupra imaginii noastre ca artisti. Tocmai de aceea trebuie sa avem grija in lucrul cu polymer clay sa nu "murdarim" culorile intre ele, sa nu lasam crapaturi sau margini inestetice si mai ales sa nu lasam amprente, deoarece ele confera astfel lucrarilor noaste un aspect neprofesional.
Mai jos va oferim cateva ponturi si mici secrete pentru a ne ajuta sa scapam de vesnica problema a amprentelor. Ele se pot aplica inainte de a coace piesele, iar dupa coacere veti putea sa indepartati amprentele ramase doar prin slefuire.
1) Lucrati cu lut polimeric mai tare. Argila mai moale are proprietatea de a "inregistra" mai bine amprentele, fiind astfel recomandat sa incepeti sa lucrati mai mult cu marcile mai tari, precum Fimo Classic, Kato sau Premo. Daca va place Fimo Soft de exemplu, puteti oricand sa-l faceti mai ferm prin absorbtia agentului de plastifiere (il lasati cateva ore pe o foaie de hartie).
2) Lucrati cu lut polimeric mai rece. Atunci cand lutul este incalzit in palme, amprentele se imprima mai usor. Dupa ce dati forma piesei pe care o lucrati, lasati-o cateva minute deoparte pana sa o finisati pentru cuptor. Puteti chiar sa o lasati un pic la frigider, pentru a deveni mai ferma.
3) Purtati manusi chirurgicale. Chiar daca unele dintre voi nu pot lucra cu manusi, este indicat sa le folositi macar la finisarea piesei inainte de a o introduce in cuptor, deoarece ele vor indeparta orice amprente au ramas.
4) Folositi apa. Inainte de ultima modelare a margelelor, folositi un spray cu care sa pulverizati putina apa in palme.
5) Folositi amidon (de porumb, nu de cartof). Acest praf este foarte folositor daca il intindeti putin pe maini inainte de finisa bijuteria din argila polimerica. Nu lasa amprente, iar daca ramane un exces de amidon pe bijuterie, il puteti oricand spala dupa coacere.
* amidon de porumb gasiti in orice magazin sub forma de apret sau puteti folosi Gustin de la Dr.Oetker.
6) Atingerea usoara. Apucati piesele din argila polimerica cu grija si nu strangeti prea tare, pentru a evita pe cat posibil lasarea de amprente adanci. Pe cele mai usoare le puteti scoate dupa coacere la slefuire.
7) Folositi ulei de bebelus (sau ulei mineral). Daca folositi cateva picaturi de ulei de bebelus pe piesa din argila polimerica, acesta va indeparta amprentele si va intinde orice "riduri" mai exista, lasand suprafata fina si un pic unsuroasa. La slefuirea de dupa coacere, puteti indeparta aspectul unsuros al bijuteriei, fiind mai usor decat indepartarea amprentelor.
Speram sa va fie de folos sfaturile de mai sus. Daca mai cunoasteti si alte metode de indepartare a amprentelor, va asteptam cu comentarii.
Sursa articol
o solutie pt inmuierea materialului intarit si greu de prelucrat aveti???
RăspundețiȘtergereRoxa, exista un fimo, Fimo mix quick. Este o pasta mai moale pentru amestec cu fimo tare, uscat sau faramicios. Am vazut in pachete de 100g si e alb transparent. Il amesteci in proportie de 1/3 cu fimo de orice culoare si se schimba f putin coloarea.
RăspundețiȘtergereBlogul meu handmade- http://emeraldlilac.blogspot.com/