Articol scris de Herina (Punct G):
Noi folosim un vernis facut de noi, nu prea abuzam de lacuri. Reteta este asa: se ia rasina sandarac si se lasa in alcool tehnic sau de consum dar cel mai tare adica 94 de grade sau mai mult, se acopera rasina si alcool, se lasa cam 12 ore sau mai mult, cu cat mai mult cu atat mai bine, se fierbe la baimarine pana se topeste rasina de tot, se adauga terebentina sau esenta de terebentina cam 5 procente, se siteaza deoarece in rasina exista impuritati si se foloseste la temperatura camerei cand produsul este usor incalzit cam 30-40 de grade C. Avantajul este ca se usuca foarte repede fiind un lac pe baza de alcool, nu miroase foarte urat si nu este toxic mai ales daca se face cu alcool de consum nu metilic (tehnic).
Pages
▼
vineri, 30 septembrie 2011
joi, 29 septembrie 2011
Lacurile si argila polimerica - 01
Ne-am propus sa va prezentam o serie de informatii despre lacurile potrivite pentru argila polimerica. Noi toate stim cat de dificil este sa gasesti lacul "ideal", pentru ca trebuie sa tinem cont de mai multe aspecte - compatibilitatea cu argila polimerica, rezistenta, consistenta, luciu, etc. Si pentru ca am considerat ca experientele cu lacul sunt ceva destul de personal si in primul rand tin de preferintele fiecarui artist in parte, articolul se dorea a fi compus din parerile mai multor fete care lucreaza cu argila polimerica. Spre marea noastra bucurie, fetele au fost receptive, iar unele dintre ele chiar au oferit mai multe informatii decat cerusem noi initial si din acest motiv, articolul a fost impartit in 3 parti. In consecinta, va fi publicat in 3 zile consecutive. Mentionam ca toate parerile si informatiile prezentate sunt bazate pe incercarile artistelor.
De ce lacuirea?
Articol scris de Irina Diacenco.
Intr-un mediu ideal, obiectele confectionate din lut polimeric au o durata de viata extrem de mare. Totusi sa nu uitam ca nu sunt indestructibile, si ca sunt sensibile la anumiti compusi chimici care le pot deteriora iremediabil.
Cel mai agresiv actioneaza asupra lor ftalatii. Ftalatii sunt substante chimice importante pentru industrie, unde sunt folositi in calitate de plastifianti- (chiar acel plasticizer din compozitia lutului polimeric) in productia de materiale plastice. Cosmetica este al doilea domeniu de aplicare al ftalatilor, unde sunt incorporati ca agenti de fixare pentru a mari puterea de penetrare a produselor in piele sau pentru a impiedica craparea lacurilor. Astfel, ei sunt utilizati in parfumuri, geluri de par, fond de ten, creme etc.
miercuri, 28 septembrie 2011
Tutoriale canes
Tot cautand idei noi pentru cane-uri, am dat peste aceasta artista, de origine rusa, ale carei tutoriale ne-au cucerit. Tehnicile sale sunt relativ simple si unele dintre ele pot fi aplicate si de catre incepatori, iar rezultatele sunt foarte frumoase. Desi sunt multe tutoriale in galeria artistei, va prezentam doar trei dintre ele, iar restul le puteti gasi pe pagina sa de pe Flickr (aici).
luni, 26 septembrie 2011
Lucrarea saptamanii 14
In aceasta saptamana, va prezentam, pentru prima oara de cand a fost lansat acest blog, o lucrare care a fost nominalizata de cineva din afara echipei noastre. A fost o surpriza frumoasa, mai ales ca lucrarea ne-a placut mult. Realizata in stilul cu care Ramona - RAMsMADE ne-a obisnuit, elegant, cu o doza de sobrietate si bineinteles, ceea ce apreciem , cu acuratete remarcabila.
miercuri, 21 septembrie 2011
Concurs - imitatie pietre semipretioase
Avem un nou concurs pentru voi! :) De data aceasta o parte din premii sunt oferite de catre un sponsor si anume Cristina Bead Boutique!
Tema este: Colier - tehnica - imitatie pietre semipretioase
Durata: 3 saptamani. Durata votare: 1 saptamana.
Va rugam cititi cu atentie regulamentul si documentatia oferita.
Va rugam cititi cu atentie regulamentul si documentatia oferita.
marți, 20 septembrie 2011
Julie Picarello
Pentru cele dintre voi care nu o cunoasteti inca, va prezentam astazi o artista deosebita, cu un stil unic si o adaptare proprie a tehnicii mokume gane. Este vorba despre Julie Picarello. Arta sa este o combinatie intre piese de metal si argila polimerica, iar bijuteriile rezultate poarta amprenta unica a Juliei si sunt extrem de usor de recunoscut in multimea artistilor in polymer clay.
Julie Picarello s-a nascut si traieste in California, SUA, impreuna cu familia sa. A lucrat mai mult de douazeci de ani in industria calculatoarelor, fiind designer de circuite integrate. In perioada 2005-2008 si-a descoperit inclinatia artistica si pasiunea pentru argila polimerica si a participat la numeroase cursuri, printre care de: sticlarie, margele lampwork, lucru cu sarma, crearea semnelor de carte, gravura de metal, argintare. Argila polimerica insa a fost mediul de lucru care i-a placut cel mai mult.
Julie Picarello s-a nascut si traieste in California, SUA, impreuna cu familia sa. A lucrat mai mult de douazeci de ani in industria calculatoarelor, fiind designer de circuite integrate. In perioada 2005-2008 si-a descoperit inclinatia artistica si pasiunea pentru argila polimerica si a participat la numeroase cursuri, printre care de: sticlarie, margele lampwork, lucru cu sarma, crearea semnelor de carte, gravura de metal, argintare. Argila polimerica insa a fost mediul de lucru care i-a placut cel mai mult.
duminică, 18 septembrie 2011
Lucrarea saptamanii 13
De 2 saptamani si un pic, de cand a venit toamna, noi am tot incercat sa amanam ideea sfarsit de vacanta - inceput de scoala, servici, apropiere de sezon rece, prezentandu-va pentru lucrarea saptamanii lucrari care mai pastrau inca stropi de vara - in compozitie, idee, sau cel putin cromatica. Totusi, trebuie sa recunoastem ca in cazul in care trecem peste unele aspecte poate mai putin placute, toamna ne place chiar foarte mult si ca este o demna sursa de inspiratie pentru artisti. Asadar, lucrarea saptamanii 13 este un colier compus din niste "dovleci" absolut deliciosi realizati de Fimarc - house of Fimo. Pe langa forma simpatica si acuratetea executiei pe care, probabil ca ati observat, o apreciem de fiecare data, ne-a cucerit cromatica lucrarii. Nuantele calde si tomnatice cu un accent rece care probabil poate semnifica pentru fiecare altceva: vremea rece care va veni la un moment dat, ploile de tomana, sau o frantura din cerul verii care a trecut. Mai multe despre lucrare va spune chiar autoarea:
luni, 12 septembrie 2011
Lucrarea saptamanii 12
Berry bead varianta 1 |
Pentru prima oara de la lansarea blogului, va prezentam pe post de Lucrarea saptamanii, o piesa singulara. Sigur, va vom arata si piesa in varianta asamblata, dar ne-a cucerit felul in care a fost lucrata in asa masura, incat ne-am gandit ca este autosuficienta si e pacat sa nu o prezentam asa, in toata splendoarea. Autorul piesei este ST-Art- Clay . Din pacate, in afara de faptul ca este un artist din Elvetia, nu avem prea multe informatii despre autor, pozele fiind "pescuite" de pe arhicunoscutul flickr, dar despre piesa stim ca a fost facuta pornind de la un tutorial de margele goale (hollow beads) al Christinei Dumont, achizitionat online. Ce ne-a placut la aceasta lucrare? Am putea sa spunem ca este ireprosabila. Cromatica foarte bine aleasa, iar executia fara cusur.
joi, 8 septembrie 2011
Tutorial vaporas (Incepatori)
Mai stiti cum faceati vaporase de hartie atunci cand erati mici? Va propunem astazi un tutorial pentru vaporase din polymer clay! Tutorialul este realizat de Martina Mahdavi.
Materiale necesare: polymer clay, pudra, instrument de sculptat, lama rigida, rigla, un ac, hartie si masina de paste.
1 - Se framanta bucata de polymer clay si se trece prin masina de paste de mai multe ori, pana cand nu se mai rupe la impaturire. Se foloseste mai intai setarea cea mai mare si apoi se subtiaza gradual. Daca sunt goluri de aer, scoateti-le cu ajutorul acului si treceti din nou foaia de polimer prin masina de paste pana la penultima setare.
miercuri, 7 septembrie 2011
Niche Awards
Este vorba de o competitie desfasurata doar pentru cetatenii Statelor Unite si Canadei, deschisa oricarui artist de nisa, in lemn, sticla, mase plastice, metal sau (!) polymer clay, implicat activ in a-si expune arta in galerii si muzee sau in a o vinde in magazine specializate.
Aplicantii pot alege unul dintre grupurile Student sau Professional si in cadrul lor pot trimite o lucrare pentru una, doua sau trei categorii. Acestea variaza ca numar, anul acesta fiind 16: Jewelry, Judaica, Outdoor, Mixed & Miscellaneous Media, Home furnishings, Wood, Fashion Accessories, Metal, Basketry, Recycled, Polymer Clay, Furniture, Ceramics, Paper, Fiber, Glass.
luni, 5 septembrie 2011
Maria Ivanova - Vokade
Pentru evolutia, cuiva din punct de vedere profesional si creativ, este foarte importanta informarea continua, pastrarea permanentei legaturi cu tot ce se intampla in domeniul de activitate ales. Noi am incercat pana acum sa va aducem la cunostinta cat mai multe despre tehnici de lucru cu argila polimerica, despre artistii de la noi din tara si din strainatate.
Dar asa cum este important sa stim ce se intampla in curtea noastra si peste hotare, este foarte important sa ne cunoastem vecinii. Asadar, de data aceasta, am decis sa va prezentam o artista din Bulgaria, ale carei fane ne-am declarat acum ceva timp.
Cu aceasta ocazie, pentru ca Maria, protagonista acestui articol, este fondatoarea comunitatii de polimeristi din Bulgaria, am pus piatra de temelie pentru colaborarea dintre noi, polimeristele din Romania si cele din Bulgaria.
In consecinta, ele vor participa la concursurile organizate de noi, iar noi vom fi invitate sa participam la concursuri organizate in Bulgaria. Ba mai mult de atat, vom face diverse schimburi, proiecte comune si poate la un moment dat intalniri si workshopuri pe care le vom organiza impreuna. Deci sa fie intr-un ceas bun!
Lucrarea saptamanii 11
Dupa cum spune chiar creatoarea "Cei din zodia pesti sunt visatori. La fel ca si ei,suntem noi, toti ceilalti. Ca si cei din figurina, unii suntem indragostiti, altii suntem singuri, altii in cautare. Pestii colinda prin lacuri, mari, oceane, asa, si noi prin lumea asta."
duminică, 4 septembrie 2011
Coliere Chevron - Echipa Polymer Clay Ro
Pentru ca am promis ca vom realiza si noi coliere conform concursului chevron, va prezentam astazi si variantele noastre de margelute.
Colierul de mai jos este realizat de Margeluta. Ea a ales gama cromatica alb-rosu-negru si a sculptat chevroanele in asa fel incat sa ajunga aproape plate, apropiate de modelul margelelor Pandora.
Zuri a ales sa intercaleze piesele de tip chevron cu elemente in stil tribal, cu aspect antichizat. Accentele de verde si bronz subliniaza aerul nostalgic de vermuri trecute.
Colierul de mai jos este realizat de Margeluta. Ea a ales gama cromatica alb-rosu-negru si a sculptat chevroanele in asa fel incat sa ajunga aproape plate, apropiate de modelul margelelor Pandora.
Zuri a ales sa intercaleze piesele de tip chevron cu elemente in stil tribal, cu aspect antichizat. Accentele de verde si bronz subliniaza aerul nostalgic de vermuri trecute.
joi, 1 septembrie 2011
Figurine din argila polimerica - Matei Apostolescu
Matei Apostolescu este un graphic designer roman, care a reusit sa-si faca loc printre primii 10 cei mai buni graficieni din lume ( top realizat de revista Computer art). El a lucrat pentru CocaCola- campania The Coke side of life; pentru The Royal Magazine, Hugo Boss, People Like Us Collective si multe alte nume care spun ceva.